20 km hız artışı ölüm riskini 6 kat artırıyor
Kurban Bayramı tatili 28 Haziran – 1 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşecek ve ülkemizdeki birçok vatandaş idari izin kapsamında 9 günlük tatile çıkmaya hazırlanıyor. Her yıl meydana gelen kazaların tekrarlanmaması için sürüş güvenliğine dikkat edilmesi gerektiğini hatırlatan Yol ve Trafik Güvenliği Danışmanı Özgür Şener, 2 saatte bir 15’er dakikalık molalar verilmesi ve bir çeşit çöp atılarak denetimlerin yapılması gerektiğini belirtiyor. Bu molalarda aracın etrafında köpek gezdirin. Hıza dikkat çeken Şener, şunları söyledi: 20 kilometrelik hız artışının olası bir kazada ölüm riskini 6 kat artırdığının da altını çiziyor.
Üsküdar Üniversitesi İSG Uzmanı Öğr. Görmek. Özgür Şener, Kurban Bayramı tatili için yola çıkacaklara sürüş güvenliği konusunda önerilerde bulundu ve uyarılarda bulundu.
9 günlük tatilde sürüş güvenliğine dikkat!
28 Haziran – 1 Temmuz tarihlerini kapsayan 9 günlük Kurban Bayramı tatiliyle bu yıl birçok kişi tatile gitmeye hazırlanıyor. Tatil için seyahat edecek vatandaşların sürüş güvenliği konusuna dikkat etmesi gerektiği konusunda uyarıda bulunan yol ve trafik güvenliği danışmanı Şener, “Kendi aracıyla seyahat edeceklerin ilk yapması gereken şey, kendi aracını yaptırmak. araç serviste. Tatilinizi kesintiye uğratmamak veya daha üzücü bir olay yaşamamak için yola çıkmadan önce aracınızın tüm bakımlarının eksiksiz yapıldığından emin olun. söz konusu.
Yola çıkmadan önce en az 8 saat dinlendiğinizden emin olun!
Dikkat edilmesi gereken bir diğer değerli noktanın da uyku olduğunu vurgulayan Şener, “Seyahat etmeden önce mutlaka en az 8 saat dinlenin. Dinç bir vücutla seyahat etmek seyir zevkiniz ve güvenliğiniz için çok önemlidir. Ayrıca yola çıkmadan önce gideceğiniz bölgenin yolunu, trafiğini, hava durumunu ve yol çalışmaları gibi durumları kontrol ediniz. Durakları kendiniz planlayın ve acil durakları belirleyin.” tavsiye verdi.
Emniyet kemerini takmak 1 saniye, takmamanın acısı bir ömür sürer.
Seyir öncesi yapılacak hazırlıklara değinen Şener, “Aracınızın lastik, aydınlatma, yük emniyeti ve yakıt gibi fonksiyonlarını kontrol edin. Ön cam silecek suyu gibi eksikliklerin tamamlandığından emin olun. Aracınızın ehliyet ve ehliyet gibi belgelerini hazır bulundurun. söz konusu.
Emniyet kemeri takmanın önemine dikkat çeken yol ve trafik güvenliği danışmanı Şener, şöyle devam etti:
“Emniyet kemerini takmak bir saniye sürmüyor. Ama giyilmediğinde acılar ömür boyu unutulmayacaktır. Araçtaki tüm yolcuların emniyet kemeri taktığından emin olun. Bebek ve çocuklara uygun bir koltuk kullandığınızdan, çocuk koltuğunun araca, çocuğun da yükseltici koltuğa bağlı olduğundan emin olunuz.”
20 kilometrelik hız artışı ölüm riskini 6 kat artırıyor
Trafik kurallarına uyulması konusunda hassas olunması gerektiğini belirten Şener, “Şehir içi geçişlerde azami dikkat gösterin. Trafik polisi, belediye zabıtası ile tüm ışıklı, yatay ve dikey işaretlere uyun. Unutma, kurallar bizi hayatta tutmak için vardır. Tüm araştırmalar ve kaza analizleri, hız arttıkça tehlikenin de arttığını kanıtlıyor. 500 kilometrelik bir yolda saatte 20 kilometre hız artışı size maksimum 40 dakika kazandıracaktır. Olası bir kaza durumunda ölüm riskinizi 6 kat artırır.” uyardı.
2 saatte bir 15 dakika. Ara verin ve aracınızı kontrol edin!
Yolculuk sırasında sürücünün kendine zaman ayırması gerektiğinin altını çizen Öğretim Görevlisi. Görmek. Özgür Şener, “2 saatte bir en fazla 15 dakika mola verin. Böylece seyahat ederken etrafınızdaki güzellikleri de görebilirsiniz. Bu molalarda aracınızı kontrol etmeyi unutmayınız. Seyahatiniz birçok nedenden dolayı daha uzun sürebilir. Kendinizi kötü hissettiğinizde arabayı durdurun.” söz konusu.
Gezinin ardından aracın döndürülerek son kontrollerin yapılmasını öneren Şener, sözlerini şöyle tamamladı:
“Her yıl bayram haberleri kaza haberleriyle birleştirilir. Sevdiklerimizle birlikte mutlu, güzel bir bayram geçirmek yerine acı ve yas yaşayabiliriz. Bu bayram aynı senaryoları yaşamayalım. Mutlu ve huzurlu bir bayram geçirmeniz dileğiyle…”
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı